vptz rijk van nijmegen gelderland vrijwilliger zijn

header vptz

Mantelzorger zijn moet je leren

‘Er is niemand die beter kan zorgen voor zijn naaste, maar je kunt het niet alleen’, zegt huisarts Carel Velthoven die betrokken is bij de oprichting van TOLL. ‘Mantelzorger zijn moet je leren. Je moet je weg vinden in de zorgwereld, maar ook leren om je grenzen te bewaken en dingen aan anderen over te laten. Als je al vroeg in het proces anderen betrekt bij de zorg, gaat dit naar het einde toe ook beter.’

Deze week is de website van Thuisondersteuning in de Laatste Levensfase (TOLL) in Nijmegen gelanceerd. Op www.toll-nijmegen.nl leest u over de ervaringen van andere mantelzorgers en hoe u hulp kunt krijgen als u ook voor de taak staat om uw naaste te begeleiden in zijn of haar laatste levenfase.

De kennis over de laatste levensfase is volop aanwezig bij de professionals van Hospice Bethlehem en de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nijmegen. Vanuit de samenwerking tussen deze twee Nijmeegse organisatie is Thuisondersteuning Laatste Levensfase (TOLL) ontstaan.

Wilt u het hele persbericht lezen DRUK HIER

Zomeruitje VPTZ Nijmegen

 

Afbeelding zomeruitjeVrijwilligers en bestuursleden van VPTZ Nijmegen, de organisatie die er wil zijn voor mensen die thuis willen sterven, kwamen zaterdagmiddag 3 juni samen bij de Thornse Molen in het prachtige buitengebied van de Ooij. Met het zonnetreintje maakten ze een rondrit tijdens de enige regenbui van de dag en bezochten een kleurrijke expositie in het kerkje van Persingen.

Afbeelding EvieDaarna namen zij, terug op het inmiddels weer zonnige terras, een aantal nieuwe vrijwilligers op in de kring en was er het afscheid van een van de coördinatoren Evie van Weij.

Waalbrugspeld voor Carel Veldhoven

Carel en speld

Onze (inmiddels oud-)voorzitter Carel Veldhoven kreeg op zaterdag 8 april de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt door burgemeester Bruls. Dat gebeurde tijdens het feestelijke maar weemoedig afscheidsfeest. Het is dit jaar de tweede speld voor onze club, de eerste was voor jubilerend lid Claartje van Ginneken.

De burgervader roemde de bestuurlijke kwaliteiten van Carel, die er mede voor gezorgd heeft dat VPTZ-Nijmegen nog bestaat. Hij werd namelijk voorzitter in een moeilijke tijd. Er dreigde opheffing, onder andere door gebrek aan financiële middelen en een bestuurscrisis. Samen met een kleine groep enthousiaste vrijwilligers (‘de bende van zes’) kwam er weer vertrouwen in en respect voor het bestuur en dat is zo gebleven.

Hij is al heel lang betrokken bij het Team Ondersteunende en Palliatieve Zorg in het Radboudumc en nu neemt zijn landelijke betrokkenheid bij het vakgebied steeds meer tijd en energie in beslag.
Hij is voorzitter van PalHAG, de expertgroep palliatieve zorg van het Nederlands Huisartsengenootschap en bestuurslid van Palliactief, de landelijke, multidisciplinaire beroepsvereniging voor professionals, werkzaam in de palliatieve zorg.

Carel heeft ons veel geleerd. Als huisarts en specialist op palliatief gebied, maar ook als betrokken mens. En zijn grote netwerk heeft hij kundig weten in te zetten voor zaken als een symposium en een jubileumboekje. Extra financiën en bijzondere sprekers, hij haalde ze altijd weer ergens vandaan.
Gelukkig blijft hij wel als adviseur betrokken bij ons bestuur.

Marjo Albers heeft het voorzittersstokje van Carel overgenomen.

Opbrenst collecte carnavalsmis voor VPTZ Nijmegen

Op 26 februari j.l wordt in de Molenstraatskerk de traditionele carnavalsmis gevierd. Het is het startschot voor de Nijmeegse carnaval.

De opbrenst van de collecte tijdens de mis was bestemd voor VPTZ Nijmegen. Het bracht € 680 bij elkaar. Ee prachtige opbrengst die een goede bestemming krijgt. We gebruiken het voor de verdere opleiding van onze vrijwilligers betalen. Zo blijven onze vrijwilligers goed geschoold.  

Ook VPTZ ondersteuning in Millingen Ubbergen en Berg en Dal

Na het beëindigen van de werkzaamheden door VPTZ Groesbeek Ubbergen Millingen heeft VPTZ Nijmegen besloten om haar dienstverlening uit te breiden naar het gebied van Millingen, Ooij, Ubbergen, Beek en Berg en Dal. Terminale patiënten in dat gebied die thuis willen sterven kunnen zich bij een van de coördinatoren van VPTZ Nijmegen melden. Voor contactgegevens klik HIER

U kunt op deze website lezen wat de dienstverlening door VPTZ inhoudt.

Tijdige ondersteuning van mantelzorgers van terminale patiënten

Vrienden van Hospice Bethlehem, VPTZ Nijmegen en Hospice Bethlehem hebben op 16 maart jl. een convenant ondertekend.

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2
Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

Graag contact...

  1. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  2. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  3. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
  4. Invalid Input
  5. Invoer is niet goed gegaan, probeer svp opnieuw

Financiële steun

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen is een erkende ANBI-instelling.

Giften aan erkende ANBI-instellingen zijn voor de belasting aftrekbaar van uw inkomen.

Lees verder