vptz rijk van nijmegen gelderland vrijwilliger zijn

header vptz

Interview met Ans Pijfers

Ans Pijfers is al 10 jaar vrijwilligster bij VPTZ Heumen Malden Mook. In een interview vertelt ze haar verhaal. Ze zegt o.a.: "ík zou dit werk niet willen missen. Ik wil het draadje met de dood niet kwijt. Ik denk dat dat het is. Het hoort gewoon bij het leven. Het is niet fijn natuurlijk, maar het hoort er wel bij. Het zou zo fijn zijn als het niet zo’n taboe was. Dus .. dat draadje met de dood dat is voor mij heel belangrijk. 

Lees het hele verhaal door HIER te klikken

De Verhalen van vrijwilligers

 • Het verhaal van Riek
  Riek is vaak verbaasd: "Dat je zomaar binnengelaten wordt in iemands meest intieme stukje leven". Klik HIER voor haar hele verhaal.

 • Het verhaal van Annemiek 
  Annemiek gaat heel bewust een huis van een patiënt binnen: “Als ik op de bel druk valt de rest van de wereld van mij af. Alsof ik alles in een rugzak buiten laat staan”. Klik HIER voor het verhaal van Annemiek

 • Het verhaal van Nico
  Nico vindt dat door het waken bij stervenden zelf heel bewust is gaan leven. “En nadenken over je eigen einde. Over hoe jijzelf zou omgaan met die bepaalde situatie”. Klik HIER voor het verhaal van Nico.

 • Soms moet je "ER UIT!!".
  Niet altijd is een stervende blij met onze komst. Dat blijkt ook uit het verhaal van een van onze vrijwilligers onder de titel “Er uit!”. Klik HIER om te lezen over deze kortstondige wake.

 • Een kleinood uit dankbaarheid.
  Het verhaal van een vrijwilliger bij de wake van een meneer die onze vrijwilliger verraste met een “kleinood”. Die meneer was de vogel in de nacht. Klik HIER om kennis te maken met het kleinood.

 • Waken bij de freule.
  En soms overkomt het een vrijwilliger om er te zijn als iemand overlijdt. Klik HIER voor die ervaring.

 • Mijn allereerste wake.
  Een ervaring van de eerste wake hoort ook in deze bloemlezing. klik HIER om te lezen hoe dat voor een van onze vrijwilligers was
Ons werk
Vrijwilligers
Onze verhalen
Hulp aanvragen

Graag contact...

 1. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
 2. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
 3. Onjuiste invoer, probeer opnieuw svp.
 4. Invalid Input
 5. Invoer is niet goed gegaan, probeer svp opnieuw

Financiële steun

VPTZ Thuis Sterven Rijk van Nijmegen is een erkende ANBI-instelling.

Giften aan erkende ANBI-instellingen zijn voor de belasting aftrekbaar van uw inkomen.

Lees verder